Wat is gevelreiniging?

Wat is gevelreiniging? Gevelreiniging betekent letterlijk ‘het schoonmaken van de gevels van een pand’. Alle gevels worden vuil door het weer of van vervuilde lucht. Door een gevel weer schoon te laten maken ziet het pand er netjes uit. Het schoonmaken van een gevel kunnen we uitvoeren met verschillende reinigingstechnieken. Eén van die technieken is softwash.

Bij softwash maakt men, voor gevelreiniging, gebruik van biologisch afbreekbare chemicaliën. Met dit systeem verwijderen we direct vuil, nesten van insecten, spinnenwebben en stofaanslag. Bovendien doden deze biologisch afbreekbare chemicaliën alle bacteriën, schimmel, alg, mos en meeldauw. Nadat de gevelreiniging is uitgevoerd ziet de gevel er weer als nieuw uit.

Meer over softwash bij gevelreiniging

Wanneer je een huis, kantoorpand of winkelpand bezit en de gevel is niet zo mooi schoon meer, kun je gevelreiniging laten toepassen. Gevelreiniging met de softwash methode is duurzaam, ook omdat het maar één derde van het water verbruikt in vergelijk met hoge druk reiniging. De biologisch afbreekbare chemicaliën worden diep in het materiaal worden ingebracht. De gevel wordt gereinigd en ontsmet en totaal ontdaan van aanwezige plantenwortels.

Met softwash kunnen alle soorten gevels van elk materiaal worden gereinigd. De gemiddelde prijs voor gevelreiniging ligt tussen de € 6,- en € 10, – per m². Het schilderwerk of trespa kunnen we reinigen voor een gemiddelde prijs tussen de € 3,- en € 6,-. Wil je bij een groot pand de gevel laten reinigen dan kan de prijs lager uitvallen. Is het pand van vóór 1982 dan geven we vooraf een prijsopgave aan de hand van foto’s.

Wat is gevelreiniging?

Laat de gevel na het reinigen ook gelijk impregneren

Wanneer je de gevels van je huis, kantoorpand of winkelpand hebt laten reinigen zien deze er weer mooi uit. Het is dan ook aan te raden om die gevels te laten impregneren. Daarmee worden gevels beschermt tegen vuil en ook tegen het intrekken van vocht. Als je de gevels laat impregneren zijn deze optimaal beschermd. Bovendien krijg je hier tien jaar garantie op.